С посещението в този уеб сайт, вие се съгласявате, да използваме бисквитки, за да ви осигурим най-доброто изживяване...

ЗА СПЕШНИ СЛУЧАИ GSM: 0884 373 442

Рентген

     Ветеринарна клиника АДОВЕТ разполага със специализиран рентгенов кабинет. Извършваме така наречената индиректна дигитална рентгенография (CR X-ray system), което ни позволява да работим изключително бързо при максимално качество.
   Стремежът на екипа, работещ с тази диагностика е всяка рентгенова снимка да е в правилната проекция и с перфектно качество. Използваната рентгенова уредба е сертифицирана и одобрена за експлоатация от АЯР (Държавна агенция по ядрено регулиране), което гарантира максимална степен на сигурност, както за пациентите така и за работещите в тази среда.
   Лекарите от клиниката са с лицензии за работа с източници на йонизиращо лъчение, като са изкарали съответните курсове и преминават задължителните периодични медицински прегледи. Ако сте изпратени от лекуващия си лекар за снимка при нас, моля, първо запазете час на някой от следните телефони: 0884 373 442 или 076/ 67 00 29.
    Ние издаваме международно признати сертификати (вкл. FCI и IEWG) за състоянието на тазобедрените стави (тазобедрена дисплазия). Оценката се поставя от сертифициран експерт в областта на тазобедрената дисплазия и член на Германска асоциация на рентгенолозите за генетични заболявания на опорно-ставния апарат и костите (GRSK).


     Цената на една снимка е 30,00лв.


     ВАЖНО! Макар и рядко, за изпълнението на някои специфични проекции (снимки на глава, снимки за дисплазия, болезнени фрактури, агресивни кучета или котки) се налага пациентът да се успокои предварително, като това се прави с миорелаксант (пациентът не е напълно упоен, а е с отпусната мускулатура).

 

 

 

 

 

Връщане