С посещението в този уеб сайт, вие се съгласявате, да използваме бисквитки, за да ви осигурим най-доброто изживяване...

ЗА СПЕШНИ СЛУЧАИ GSM: 0884 373 442

Ваксини и микрочипове

 

Поставяне на ваксини

Основна част от профилактиката на Вашия домашен любимец е поставянето както на първоначалните, така и на годишните ваксини. Клиниката работи с всички качествени марки ваксини, представени на пазара. Преди ваксинацията Вашият лекар ще направи обстоен клиничен преглед, за да се увери, че пациентът е здрав и ще избере подходящата ваксина. Ако искате да се виждате по рядко с Вашия ветеринарен лекар правете правилна и навременна профилактика.
Предварително закупени ваксини не се поставят в клиниката, поради това, че не можем да гарантираме правилното им съхранение и съответно да поемем отговорността за последствията, които биха възникнали от поставянето на такава ваксина.


Поставяне на микрочип

От няколко години маркирането на кучетата, както и на животните, пътуващи зад граница чрез поставянето на микрочип е задължотелно. Това е процедура, чрез която се осигурява уникален номер на съответното животно, който се отбелязва в паспорта и се регистрира в единна система на Българската агенция по безопасност на храните. При загубено/намерено животно този номер е единственият начин еднозначно да се установи кой е собственикът.


Паспорт за домашния любимец - Европейски образец

Към момента единственят официален и валиден международен паспорт е този по Европейски образец. Той се издава от упълномощения ветеринарен лекар, който удостоверява верността на вписаното с пълните си данни, подпис и печат.  

   Паспортът е задължителен за домашния Ви любимец.

В него са нанесени пълните данни на собственика, животното с неговата уникална идентификация, ваксинации, обезпаразитявания, тест за антитела срещу бяс, декларация за клиничен преглед и някои важни забележки.
   Той е важен не само за пътуване зад граница, но и в страната, при покупко-продажба на животни, участие в изложби, размножаване, регистриране в общината, пътуване в обществен транспорт, при преглед във ветеринарна клиника, стандартни профилактични ваксинации и обезпаразитявания и други. Ако Вашето домашно животно няма паспорт, обърнете се към ветеринарния си лекар!

 

 

 

 

 

 

Връщане